Dirigent

Mathijs_800x536Sinds februari 2015 is Mathijs Dubbeldam onze nieuwe dirigent!
Mathijs is 9 juli 1991 geboren te Nijmegen, waarna hij is opgegroeid in Elst. Op jonge leeftijd is hij begonnen met het bespelen van de piano. Toen de wens ontstond om later aan het conservatorium docent muziek te gaan studeren heeft hij ook klarinet leren spelen. Met de klarinet heeft hij o.a. meegespeeld in het harmonieorkest Prins Willem Alexander te Elst en de Haaksbergse Harmonie.

Zijn middelbare schooltijd heeft hij doorgebracht op het Overbetuwe College te Elst. Door de inspirerende muzieklessen aldaar heeft hij na de middelbare schooltijd besloten om Docent Muziek te gaan studeren aan ArtEZ Conservatorium te Enschede. Gedurende de opleidingen heeft hij verschillende stages gelopen op scholen in de omgeving. Hierna heeft hij besloten ook Docent Wiskunde te studeren en is hij tijdelijk werkzaam geweest als Wiskunde Docent op zijn oude middelbare school, Overbetuwe College te Bemmel. Tegenwoordig studeert hij koordirectie in Utrecht. Hij heeft koordirectie lessen gehad van Kees Stolwijk, Yt Nicolai, Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen.

Naast het spelen van instrumenten is zingen in koren een belangrijk onderdeel van zijn leven geworden. Hij is begonnen in het schoolkoor van het Overbetuwe College, het voormalige Heisterkoor. Hij heeft verder o.a. meegezongen in de koorklas van conservatorium ArtEZ, het studentenkoor Alphons Diepenbrock te Nijmegen, tweemaal het Nederlands Studentenkamerkoor, Consensus Vocalis en het Brabantkoor.

Op dit moment dirigeert Mathijs bij vier koren in de omgeving Arnhem en Nijmegen; Vocaal Ensemble Amidart te Nijmegen, Ziekenhuiskoor Side by Side te Zevenaar, Heisterkoor te Bemmel en Binnenstadskoor te Arnhem. Naast deze koren heeft hij verschillende projecten geleid, waaronder bij vrouwenkoor Just do it, gemengdkoor Jubilate en Con Spirito te Gendt en het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock.

 

Advertenties